- la achizitionarea uleiului de masline cititi cu atentie eticheta, respectiv denumirea produsului si categoria acestuia, astfel incat sa alegeti in cunostinta de cauza produsul pe care doriti sa-l cumparati; retineti ca termenii „sansa”, „pomace” nu reprezinta nume proprii ale producatorului sau marcii uleiului, chiar daca denumirea afisata la raft sugereaza acest lucru, ci „resturi de presare” sau „turte” – ele desemneaza un ulei de masline de calitate inferioara;
- refuzati produsele ale caror etichete contin informatii vagi privind calitatea produsului;
- acordati atenţie etanseitatii ambalajului produsului;
- verificati aspectul produselor si refuzati-le pe cele care prezinta semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului, mirosului sau urme de mucegai;
- nu cumparati produsele la care data durabilitatii minimale e depasita sau modificata;
- evitati sa cumparati ulei de masline ambalat in alte ambalaje decat cele originale, verificati prezenta etichetelor aplicate de producator in momentul ambalarii;
- solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba o eventuala reclamatie legata de calitatea/siguranta unui produs;
- nu cumparati produse alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibera bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala – riscaţi sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea.